Arsenal krijgt Lacazette niet losgeweekt bij Lyon

Facebooktwittergoogle_plusmail

Arsenal heeft opnieuw tevergeefs een bod uitgebracht op Alexandre Lacazette. De 26-jarige spits maakte afgelopen seizoen veel indruk in het shirt van Olympique Lyon.

Lacazette is al sinds 2003 actief voor de Franse topclub. Hij speelde eerst jarenlang in de jeugdopleiding van Lyon en maakte in 2010 zijn debuut in het eerste elftal. Claude Puel, die donderdag moest vertrekken bij Southampton, was toen zijn coach. Vanaf het seizoen 2010/2011 is Lacazette een vaste waarde bij Lyon.

De elfvoudig international van Les Blues speelde zich tijdens de voorbije voetbaljaargang in de kijker van verschillende Europese topclubs door 28 keer te scoren in dertig competitieduels. Atlético Madrid beschikte aanvankelijk over de beste papieren om Lacazatte te strikken, maar een transferverbod voor de Spaanse topclub gooide roet in het eten.

Nul op rekest

Arsenal hoopte te profiteren en bracht een bod uit op de goaltjesdief, maar de Londenaren kregen nul op het rekest. Lacazette wil alleen overstappen naar een club die komend seizoen in de Champions League uitkomt. Arsenal eindigde in de afgelopen Premier League-editie als vijfde en moest een streep zetten door deelname aan de Europese topcompetitie.

“Alexandre mag vertrekken en we hebben onderhandelingen gevoerd met Atlético. Dat heeft echter geen akkoord opgeleverd. Nu hebben we een aanbieding van Arsenal ontvangen, maar voor die club zal hij ons niet verlaten”, aldus Lyon-president Jean-Michel Aulas.

The Gunners grijpen nu al voor de tweede keer naast hun gewenste offensieve versterking. Ook een jaar geleden leidde een bod op Lacazette niet tot succes.

Fotocredit: fc-zenit.ru, CC BY-SA 3.0

 

Gerelateerde berichten