Arsenal stelt Emery aan als nieuwe manager

Facebooktwittergoogle_plusmail

Unai Emery is definitief de nieuwe manager van Arsenal. De Spanjaard neemt bij de Londenaren de taken over van Arsène Wenger.

De 46-jarige Emery is afkomstig van Paris Saint-Germain, waar hij ondanks het veroveren van de landstitel, de Coupe de France en de Coupe de la Ligue moest vertrekken. Zijn overstap naar Arsenal komt niet als een verrassing. Britse media maakten de afgelopen dagen al veelvuldig melding van de komst van Emery naar het Emirates Stadium.

Enthousiast

“Ik ben enthousiast over over wat we samen kunnen bereiken. Ik kijk ernaar uit iedereen die van Arsenal houdt bijzondere momenten te kunnen schenken”, laat Emery weten over zijn nieuwe klus. “Dit is een van de grootste clubs in de voetballerij. Arsenal is bekend en geliefd door de speelstijl, het ontwikkelen van jonge spelers, het fantastische stadion en de manier waarop de club geleid wordt.”

Emery begon zijn trainerscarrière in Spanje bij Lorca Deportiva, Almería en Valencia, waarna hij de overstap maakte naar Spartak Moskou. In 2013 keerde de coach bij Sevilla terug in zijn geboorteland. Met die club won hij in 2014, 2015 én 2016 de Europa League.

Bewezen winnaar

“Unai is een bewezen winnaar”, stelt Stan Kroenke, grootaandeelhouder bij The Gunners. “Hij is de juiste man om Arsenal weer naar de triomfen te leiden waar iedereen zo naar verlangt. Hij deelt onze visie over hoe we progressie kunnen boeken.”

Fotocredit: Aleksandr Osipov, Flickr CC

Gerelateerde berichten