Britton zet punt achter dubbelrol bij Swansea City

Facebooktwittergoogle_plusmail

Leon Britton gaat zich bij Swansea City weer volledig richten op zijn loopbaan als voetballer. De middenvelder nam de afgelopen twee wedstrijden als interim-manager de honneurs waar na het ontslag van Paul Clement.

De 35-jarige Britton werd eerder dit seizoen als assistent opgenomen in de trainersstaf van Swansea. Met de komst van de nieuwe manager Carlos Carvalhal naar het Liberty Stadium heeft de Engelsman besloten zijn dubbelrol op te geven. De Portugees heeft vier landgenoten meegenomen om hem te assisteren.

Genoten

“Van de voorzitter en nieuwe manager mocht ik onderdeel blijven van de nieuwe staf”, zegt Britton. “Hoewel ik heb genoten van mijn eerste trainingservaring en in korte tijd veel heb geleerd, heb ik het gevoel dat ik ook als speler op het veld nog een positieve bijdrage kan leveren. Ik ben nog niet klaar om te stoppen. Aan het einde van het seizoen kijk ik wel verder.”

Britton kwam dit seizoen vier keer in actie voor de hekkensluiter van de Premier League. Hij is momenteel herstellende van een kuitblessure.

Fotocredit: screenshot Swans TV

Gerelateerde berichten