Cazorla na langdurig blessureleed weg bij Arsenal

Facebooktwittergoogle_plusmail

Santi Cazorla heeft zijn laatste wedstrijd voor Arsenal achter de rug. De middenvelder staat al sinds oktober 2016 aan de kant met een achillespeesblessure. Zijn aflopende contract in Londen wordt niet verlengd.

De 33-jarige Cazorla moest in de afgelopen anderhalf jaar verschillende operaties ondergaan aan zijn rechteronderbeen. De Spanjaard publiceerde eind vorig jaar foto’s, waarop vele littekens aan de achterkant van zijn enkel te zien zijn. De artsen hebben zelfs een stukje huid van zijn getatoeëerde onderarm getransplanteerd naar zijn gehavende onderbeen.

Cazorla kwam in zes jaar bij Arsenal tot 180 wedstrijden, waarin hij 29 doelpunten maakte. De 77-voudig international won met The Gunners onder meer twee keer de FA Cup. Hij werd met de nationale ploeg twee keer Europees kampioen (2008 en 2012).

Villarreal

Cazorla keert naar verwachting terug naar Villarreal, waar hij eerder speelde van 2003 tot en met 2006 en van 2007 tot en met 2011. Tussendoor was hij één seizoen actief voor Recreativo Huelva.

Fotocredit: Vlad1988 / Shutterstock.com

Gerelateerde berichten