Juan Mata jaar langer bij Manchester United

Facebooktwittergoogle_plusmail

Juan Mata blijft een jaar langer aan Manchester United verbonden. De middenvelder beschikte over een aflopend contract op Old Trafford, maar heeft bijgetekend tot medio 2019.

De 29-jarige Mata maakte anderhalf jaar geleden de overstap van Chelsea naar United. De Spanjaard deed dit seizoen in negentien Premier League-wedstrijden mee. Hij maakte drie doelpunten en leverde ook drie assists. Met United bezet Mata de tweede plaats van de ranglijst. Woensdag wacht een uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur.

Mata brak in eigen land door bij Valencia en maakte in 2011 de overstap naar Chelsea, waarmee hij onder meer de Champions League en Europa League veroverde. Na de komst van Mourinho naar Stamford Bridge belandde de international op de bank, waarop zijn transfer naar United volgde.

Heel belangrijk

“Mata is een belangrijke speler voor mij, voor de club en voor de andere spelers”, aldus manager José Mourinho. “Toen ik anderhalf jaar geleden naar Manchester United kwam, riep iedereen: Mata heeft een probleem. Maar hij is gewoon heel belangrijk.”

Fotocredit: Vlad1988 / Shutterstock.com

Gerelateerde berichten