Liverpool niet akkoord met schorsing voor Mané

Facebooktwittergoogle_plusmail

Liverpool vecht de schorsing van drie wedstrijden voor Sadio Mané aan. De club van manager Jürgen Klopp is van mening dat de straf voor de 25-jarige Senegalees te zwaar is.

Mané kreeg zaterdag rood voor een trap in het gezicht van keeper Ederson van Manchester City. De aanvaller kwam met hoog opgeheven been inzetten bij de Braziliaan, die op een brancard van het veld moest. Liverpool verloor de Premier League-wedstrijd met 5-0. De Engelse voetbalbond buigt zich over het beroep van The Reds.

Mané liet eerder weten dat de botsing met Ederson een ongeluk was. “Ik hoop en wens dat hij snel zal herstellen. Het spijt me verschrikkelijk dat Ederson een blessure heeft opgelopen na onze ongelukkige botsing en het spijt me dat hij de wedstrijd daardoor niet heeft kunnen afmaken”, schreef Mané op Instagram. “Ik bid voor een snel herstel want hij is een speler van het beste soort.”

Inzetbaar tegen Feyenoord

De schade voor Ederson viel mee. Hij liep geen breuken op en kan woensdag meedoen tegen Feyenoord in de Champions League. City speelt in de Rotterdamse Kuip de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Europese topcompetitie.

Liverpool komt woensdag eveneens in actie in de Champions League. Voor eigen publiek is het Spaanse Sevilla de tegenstander. Liverpool plaatste zich via de play-offs ten koste van het Duitse Hoffenheim voor het hoofdschema.

Fotocredit: Photo Works / Shutterstock.com

Gerelateerde berichten