Manchester City legt Ederson tot medio 2025 vast

Facebooktwittergoogle_plusmail

Manchester City heeft doelman Ederson een nieuw contract gegeven. De 24-jarige Braziliaan zette zijn handtekening onder een verbintenis tot medio 2025.

Het vorige contract van Ederson zou in de zomer van 2023 aflopen. City betaalde vorig jaar 40 miljoen euro om de international over te nemen van het Portugese Benfica. Hij werd daarmee de op één na duurste keeper ooit, achter Gianluigi Buffon voor wie Juventus in 2001 nog meer geld betaalde.

Kwaliteiten

Ederson hield deze voetbaljaargang 21 keer de nul en pakte met City met recordcijfers de Premier League-titel. “Ederson heeft in zijn eerste seizoen bij ons laten zien dat hij alle kwaliteiten in huis heeft om een van de beste keepers ter wereld te worden”, aldus technisch directeur Txiki Begiristain.

“Ik ben erg blij met dit nieuwe akkoord”, reageert de sluitpost. “Dat wil zeggen dat de club mijn werk op prijs stelt. Het geeft me vertrouwen en ik hoop de verwachtingen op het veld in te kunnen lossen.”

Ederson gaat in principe mee naar het WK, al is hij in het Braziliaanse elftal wel tweede keus achter doelman Alisson Becker van AS Roma.

Fotocredit: amirraizat / Shutterstock.com

Gerelateerde berichten