Manchester City loopt uit, Agüero evenaart clubrecord

Facebooktwittergoogle_plusmail

Manchester City heeft de koppositie in de Premier League verstevigd. De manschappen van manager Pep Guardiola waren op eigen veld met 3-0 te sterk voor Burnley.

Sergio Agüero evenaarde een bijna tachtig jaar oud clubrecord bij City. De spits tekende tegen Burnley vanaf de penaltystip voor zijn 177ste doelpunt voor de equipe uit Manchester. Hij is nu topscorer aller tijden van City. De Argentijn staat op gelijke hoogte met Eric Brook, die tussen 1928 en 1939 eveneens 177 doelpunten maakte in het shirt van The Citizens.

Met zijn benutte strafschop brak Agüero na een halfuur spelen de ban in het duel met Burnley. De bal was op elf meter gegaan na een overtreding van doelman Nick Pope op Bernardo Silva. City verzekerde zich in de tweede helft met twee goals binnen drie minuten definitief van de winst. Eerst was Nicólas Otamendi met het hoofd succesvol uit een hoekschop, daarna legde Leory Sané op aangeven van Kevin De Bruyne de eindscore vast.

Vijf punten voorsprong

Door de overwinning heeft City na negen wedstrijden een voorsprong van vijf punten genomen op eerste achtervolger Manchester United. De stadsrivaal ging verrassend onderuit bij het gepromoveerde Huddersfield Town (2-1). Burnley zakt naar de negende positie in de rangschikking.

Fotocredit: CosminIftode / Shutterstock.com

Gerelateerde berichten