Manchester United gaat optie in contract Blind lichten

Facebooktwittergoogle_plusmail

Daley Blind blijft langer aan Manchester United verbonden. De Engelse topclub gaat het aflopende contract van de verdediger met één seizoen verlengen.

“Het is nog niet officieel, maar ik heb deze week met de club gesproken en ze gaan de optie lichten”, geeft vader Danny Blind toe bij Ziggo Sport. “Dat is ook in negen van de tien gevallen logisch, omdat er ook een zakelijke kant aan zit. Maar het houdt ook in dat Daley in de plannen van United voorkomt voor volgend seizoen.”

Iedereen is te koop

De 27-jarige Oranje-international kan dit seizoen in de Premier League niet op veel speeltijd rekenen. United wil in ieder geval voorkomen dat Blind komende zomer transfervrij vertrekt. “We gaan kijken hoe het komende half jaar verloopt. Je weet nooit in de voetballerij wat er gebeurt”, aldus Blind senior. “Iedereen is te koop, dat zie je bij Coutinho bijvoorbeeld. En dat geldt voor elke speler. Maar United licht de optie en wil ook graag dat hij daar volgend jaar blijft. En of dat zo is, dat gaan we zien.”

Blind staat sinds de zomer van 2014 bij de Mancunians onder contract. Eerder speelde hij jarenlang voor Ajax en kwam hij een half seizoen op huurbasis uit voor FC Groningen.

Fotocredit: kivnl / Shutterstock.com

Gerelateerde berichten