Mourinho krijgt eigen straat in Setúbal

Facebooktwittergoogle_plusmail

José Mourinho is door zijn geboortestad Setúbal op bijzondere wijze in het zonnetje gezet. De manager van Manchester United is geëerd met een eigen straatnaam.

De 54-jarige Mourinho was persoonlijk aanwezig bij de onthulling in de Portugese kuststad. “Ik kom graag terug naar Setúbal omdat ik van deze plaats hou. Dit is echt speciaal voor mij”, aldus Mourinho. “Setúbal blijft de enige stad waar ik mezelf kan zijn. Waar de mensen me normaal behandelen en me goed doen voelen. Ik ben echt iemand van Setúbal, met al zijn kwaliteiten en gebreken. Daarom ben ik hier zo dankbaar voor en maakt me dit emotioneel.”

Complimenten

Tijdens de plechtigheden werd Mourinho door burgemeester Maria das Dores Meira overladen met complimenten. “Hij is een man van de wereld, een globale persoonlijkheid en één van die inwoners uit Setúbal die ons trots maken. José heeft een bijzonder talent en een speciale liefde voor dit land.”

Mourinho weet overigens niet of hij ooit terugkeert naar zijn thuisstad. “Wat ik na het voetbal ga doen, daar heb ik nog geen duidelijkheid over. Waarschijnlijk volg ik mijn kinderen en kleinkinderen. Maar Setúbal zal altijd mijn thuis zijn.”

Fotocredit: Oleksandr Osipov / Shutterstock.com

Gerelateerde berichten