Mourinho rekent pas in 2018 op Ibrahimovic

Facebooktwittergoogle_plusmail

Manager José Mourinho verwacht Zlatan Ibrahimovic pas na de jaarwisseling te kunnen inzetten bij Manchester United. De Zweed, die aan het herstellen is van een zware knieblessure, kreeg donderdag een nieuwe verbintenis bij de Mancunians.

“Laat hem rustig zijn werk doen en stap voor stap terugkomen”, zegt Mourinho over de 35-jarige Ibrahimovic. “Hij zal nog niet klaar zijn voor de groepsfase van de Champions League, dat bestaat niet. Ik denk dat hij een extra optie voor ons gaat zijn in de tweede helft van het seizoen. Dan heb ik het over de periode die in januari begint. Na de feestdagen, wanneer de transfermarkt weer open gaat.”

Ibrahimovic liep tijdens een Europa League-wedstrijd tegen Anderlecht in april een kruisbandblessure op. Vanwege de lange revalidatieperiode besloot United het aflopende contract van de spits niet te verlengen. Het herstel ging de afgelopen maanden echter boven verwachting goed, wat de Europa League-winnaar deed besluiten de samenwerking met Ibrahimovic toch nieuw leven in te blazen.

Heel blij

“De club staat pal voor een speler die in het shirt van Manchester United een blessure opliep. Zowel voor de club als voor de speler ben ik heel blij”, aldus Mourinho. Voor dit seizoen heeft Ibrahimovic nummer 10 gekregen. Romelu Lukaku heeft het ‘oude’ rugnummer 9 overgenomen van de ex-Ajacied, nadat hij daar toestemming voor had gevraagd aan zijn voorganger.

Fotocredit: Baranov E / Shutterstock.com

Gerelateerde berichten