Pieters ontbreekt bij Oranje: “Ik denk dat de trainers mij niet mogen”

Facebooktwittergoogle_plusmail

Erik Pieters begrijpt niet dat hij de laatste jaren over het hoofd is gezien door Dick Advocaat en de vorige bondscoaches. De verdediger is al vele seizoenen een vaste waarde bij Stoke City.

Ook deze voetbaljaargang miste de 29-jarige Pieters nog vrijwel geen minuut in de Premier League. De linksback ziet zijn optredens voor Stoke echter geen beloning opleveren in de vorm van een uitnodiging voor het Nederlands elftal. De oud-speler van PSV werkte zijn laatste interland af op 4 september 2014.

Nederlands elftal-waardig

“Het is lastig, want ik vind dat ik Nederlands elftal-waardig ben. Ik denk dat de trainers mij niet mogen. Waarom niet? Ik heb geen idee. Die vraag moet je niet aan mij stellen”, aldus Pieters bij De Tafel van Kees. “Ik doe mijn best bij de club en dat is de enige plek waar ik het kan laten zien. Het kan dat ik niet goed genoeg ben in hun (technische staf Oranje, red.) ogen.”

“Misschien ben ik dan niet de moderne back die ze zoeken”, gist Pieters. “Op mijn positie ben je in eerste instantie verdediger. Vroeger toen ik bij Oranje speelde had je gewoon buitenspelers die heel veel creëerden. Mijn belangrijkste taak is toch dat ik verdedig? Als dat goed zit, ga ik aanvallen. Zolang mijn verdedigen niet op orde is, kan ik moeilijk aanvallen.”

Fotocredit: mooinblack / Shutterstock.com

Gerelateerde berichten