Premier League voert winterstop in

Facebooktwittergoogle_plusmail

De Premier League krijgt vanaf het seizoen 2019/2020 een winterstop. In februari mogen de spelers genieten van een rustpauze van twee weken.

“Dit is een significant moment voor het Engelse voetbal”, zegt FA-voorzitter Martin Glenn op de website van de bond. “Zowel de clubs als de nationale ploeg zullen baat hebben bij dit besluit.” In de nieuwe opzet wordt er twee weekeinden op rij door slechts tien van de twintig Premier League-ploegen gespeeld zodat alle clubs een wedstrijdloze periode van twee weken hebben.

Met de keuze voor februari blijft de traditie van wedstrijden rondom de feestdagen in stand. Glenn: “We hebben een manier gevonden om de spelers een rustpauze te gunnen en de geliefde wedstrijden rond Kerstmis te behouden. Als we in de toekomst met de nationale ploeg aan grote toernooien deelnemen, dan zal de winterstop van toegevoegde waarde zijn voor de fitheid van de spelers.”

FA Cup

Ook het toernooi om de FA Cup ondergaat een aanpassing om de fysieke belasting op de spelers te verlichten. In de vijfde ronde zullen geen replays meer worden gespeeld. In de drie lagere klasses van het Engelse profvoetbal blijft de speelkalender vooralsnog ongewijzigd.

De afgelopen seizoenen werd er door diverse managers geklaagd over de zware belasting op spelers vanwege het drukke speelschema. Onder anderen Josep Guardiola van landskampioen Manchester City liet zijn onvrede blijken.

Fotocredit: roibu / Shutterstock.com