Preview speelronde 37: aangeslagen Arsenal tegen concurrent Burnley

Facebooktwittergoogle_plusmail

De voorlaatste speelronde in de Premier League staat voor de deur. Arsenal hoopt in eigen land de kater weg te spoelen van de uitschakeling in de Europa League. Daarnaast gaan er beslissingen vallen in de staart van het klassement.

Nog drie Premier League-duels zit Arsène Wenger als manager op de bank bij Arsenal. De Londenaren komen deze speelronde twee keer in actie; eerst thuis tegen Burnley en daarna op bezoek bij Leicester City. De komende wedstrijden zit er voor Arsenal niets anders op dan het verdedigen van de zesde plaats. The Gunners kunnen niet meer klimmen op de ranglijst, maar voelen wel de hete adem van Burnley in de nek. De equipe van manager Sean Dyche verzamelde slechts drie punten minder en is dus een echte concurrent. Een voordeel voor Arsenal is dat Burnley een wedstrijd vaker in actie kwam.

De zesde plaats in de Premier League is aan het einde van het seizoen goed voor rechtstreekse toegang tot de Europa League. De club die als zevende eindigt in Engeland moet zich via de kwalificaties zien te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Donderdag zag Wenger zijn missie mislukken om in zijn laatste seizoen met Arsenal een Europese prijs te veroveren. In de halve finales ging het duel bij Atlético Madrid met 1-0 verloren. In het eigen Emirates Stadium was Arsenal een week eerder op 1-1 blijven steken.

“Ik ben heel verdrietig, teleurgesteld en gefrustreerd”, aldus Wenger. “Het is triest om de club zo te verlaten. Het zal even duren voordat ik het te boven ben.” Le Professeur vierde in zijn lange tijdperk bij Arsenal drie landstitels en zeven keer de winst van de FA Cup, maar Europese glorie ontbrak. In 2000 verloor zijn ploeg de finale van de UEFA Cup, zes jaar later was FC Barcelona te sterk in de eindstrijd van de Champions League.

Kelder

In de kelder van de Premier League moet West Bromwich Albion hopen op een wonder om het vege lijf te redden. De hekkensluiter heeft vijf punten achterstand op de veilige zeventiende positie. West Brom moet sowieso zelf twee keer winnen en dan hopen op uitglijders van de concurrentie, maar een echt realistisch scenario is dat niet. Deze speelronde komt West Brom thuis uit tegen subtopper Tottenham Hotspur.

Momenteel staan ook Stoke City en Southampton in de gevarenzone. The Potters, met Erik Pieters, Bruno Martins Indi en Ibrahim Afellay onder contract, spelen zaterdag voor eigen publiek tegen Crystal Palace. Het Southampton van Wesley Hoedt werkt deze speelronde twee uitduels af. Eerst is Everton de opponent, daarna wacht een confrontatie met Crystal Palace.

Alle wedstrijden in Premier League-speelronde 37

Fotocredit: Kostas Koutsaftikis / Shutterstock.com

Gerelateerde berichten