Preview speelronde 38: laatste beslissingen vallen

Facebooktwittergoogle_plusmail

Welke club plaatst zich als laatste voor de nieuwe editie van de Champions League? Dat is de vraag tijdens de slotdag in de Premier League. Verder valt naar verwachting het doek voor Swansea City op het hoogste niveau.

Liverpool en Chelsea. Dat zijn de twee clubs die strijden om het laatste Champions League-ticket in Engeland. De ploeg van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum beschikt over de beste papieren. Liverpool verzamelde twee punten meer dan Chelsea en heeft bovendien een beter doelsaldo.

In de slotronde van de Premier League speelt de equipe van manager Jürgen Klopp op het eigen Anfield tegen Brighton & Hove Albion, de nummer veertien van de ranglijst. Chelsea gaat tegelijkertijd op bezoek bij Newcastle United, dat de tiende positie bezet. Overigens heeft Liverpool een extra kans op deelname aan de Champions League. Als The Reds de finale van het miljoenenbal winnen, is deelname aan de volgende editie een feit. Dan moet Liverpool wel zien af te rekenen met titelhouder Real Madrid.

Mocht Chelsea dit seizoen als vijfde eindigen in de Premier League, dan is het de vraag of Antonio Conte volgend seizoen nog op de bank zit op Stamford Bridge. De Italiaanse manager leidde de Londenaren in zijn eerste seizoen in Engeland direct naar de landstitel, maar deze voetbaljaargang vallen de prestaties flink tegen. Het kwam Conte op kritiek te staan van supporters én spelers. Over aanbiedingen heeft hij desondanks niet te klagen. Conte kan vrijwel zeker weer in zijn vaderland aan de slag.

Degradatie

In de staart van de Premier League heeft Southampton in de slotronde alles in eigen hand om zich veilig te spelen. De club van Wesley Hoedt boekte een cruciale zege op Swansea en heeft nu een gat van drie punten geslagen met de concurrent. Bovendien is het doelsaldo in het voordeel van Southampton. In de laatste wedstrijd staan The Saints wel voor een pittige klus. Landskampioen Manchester City komt namelijk op bezoek. Swansea speelt thuis tegen het al gedegradeerde Stoke City.

De volledige laatste speelronde in de Premier League

Fotocredit: screenshot Liverpool FC

Gerelateerde berichten