Van Dijk over glansrijk debuut: “Heel bijzonder”

Facebooktwittergoogle_plusmail

Virgil van Dijk kan zijn geluk niet op na zijn debuut voor Liverpool. De recordaankoop tekende vrijdagavond voor de winnende treffer in de Merseyside-derby tegen stadgenoot Everton (2-1).

“Mooier kan niet, dit was een fantastische avond. Ieder jongetje droomt ervan om de winnende treffer te maken in een derby tijdens je debuut”, geniet Van Dijk na. “En ik heb dat gewoon gedaan, fantastisch. Spelen op Anfield voor Liverpool is droom van elke speler. Scoren bij je debuut is helemaal bijzonder.”

Van Dijk maakte zijn doelpunt voor de Kop, waar het fanatiekste deel van de Liverpool-aanhang staat. “Ik voelde me fantastisch op het veld. Deze treffer is heel bijzonder voor mij, en mijn familie. En ik ben uiteraard heel blij dat we door zijn naar de volgende ronde van de FA Cup. We hebben goede kans om deze beker te winnen.”

Klopp

Coach Jürgen Klopp omschrijft het debuut van de verdediger bij Liverpool als een sprookje. “Dit is heel bijzonder. Een sprookje in een wereld die doorgaans keihard is. Prachtig om dit mee te maken. Eerlijk gezegd was het aanvankelijk niet mijn bedoeling Virgil al te laten spelen, maar enkele andere jongens hadden de laatste weken heel veel gevoetbald. Daarom ben ik kort voor de wedstrijd van mening veranderd. Het is aardig uitgepakt.”

Fotocredit: screenshot LFCTV

Gerelateerde berichten