Wellicht ook winterstop in Premier League

Facebooktwittergoogle_plusmail

De Premier League overweegt om een winterstop in te voeren. De organisatie van de competitie overlegt daarover met de Engelse voetbalbond FA en de lagere divisies (EFL) in Engeland.

De Premier League wil niet tornen aan de traditionele wedstrijden rond de feestdagen in december. De winterstop zou daarom in januari moeten ingaan. “We praten al een paar maanden met de FA en de EFL om de drukte op de kalender te verminderen. Tegelijkertijd kijken we naar het inlassen van een pauze in de winter”, aldus een verklaring van de Premier League. “Natuurlijk moet er eerst ruimte zijn te vinden in de kalender, maar wij staan in principe open voor de winterstop.”

Geen replays

Om een onderbreking in het speelschema mogelijk te maken, worden wellicht de replays in het FA Cup-toernooi afgeschaft. In plaats daarvan zullen duels die gelijk eindigen, beslist worden door een verlenging en eventueel penalty’s. De FA Cup zou ook een midweeks toernooi moeten worden, zodat de weekenden volledig om de Premier League kunnen draaien.

Binnenkort wordt een nieuwe deal over de tv-rechten van de Premier League verwacht voor de periode van 2019 tot medio 2022. Dan wordt ook duidelijk of en wanneer de winterstop wordt ingevoerd. Vooral veel buitenlandse managers in de Premier League pleitten al jaren voor een winterstop in Engeland.

Fotocredit: roibu / Shutterstock.com