West Ham haalt omstreden Evra terug naar Premier League

Facebooktwittergoogle_plusmail

West Ham United heeft de selectie versterkt met Patrice Evra. De verdediger was transfervrij nadat Olympique Marseille hem had ontslagen.

De 36-jarige Evra raakte in november in opspraak door een trap uit te delen aan een supporter. Marseille besloot na het opmerkelijke incident te breken met de Fransman. Bovendien kreeg Evra een schoring van zeven maanden van de UEFA. Die straf geldt echter alleen voor Europese wedstrijden.

Dankbaar

West Ham geeft de werkloze Evra nu een nieuwe kans. “Ik ben heel blij om een Hammer te zijn en om terug te zijn in de Premier League”, zegt de routinier. “Ik ben de mensen van de club dankbaar dat ze in mij geloven. Beide partijen wilden uiteindelijk graag met elkaar werken, dus het was makkelijk om tot een akkoord te komen. Ik zal hard werken en alles geven op het veld.”

Evra krijgt bij West Ham te maken met manager David Moyes, met wie hij samenwerkte bij Manchester United. De 81-voudig international speelde van 2006 tot 2014 voor de Mancunians, waarmee hij vijf keer landskampioen werd en bovendien de Champions League en het WK voor clubteams won.

West Ham staat momenteel twaalfde in de Premier League. Evra kan zaterdag mogelijk al zijn debuut maken in de thuiswedstrijd tegen Watford.

Fotocredit: Ian C, Flickr CC

Gerelateerde berichten